Rolluiken Ombouwen naar Elektrisch

Waarom rolluiken ombouwen naar elektrisch?

Het ombouwen van handmatige rolluiken naar elektrische rolluiken is een geweldige manier om de gebruiksvriendelijkheid van uw rolluiken te verbeteren. Elektrische rolluiken zijn gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening of een schakelaar, waardoor u niet meer iedere keer handmatig uw rolluiken hoeft op te hijsen. Daarbij is het zelf mogelijk om uw elektrische rolluiken te koppelen aan uw “Smart home”. Zo programmeer u zelf uw rolluiken om automatisch te openen of te sluiten, zelfs als u niet thuis bent. Ook is het ombouwen naar Solar (op zonne-energie) mogelijk.

Zijn de rolluiken geschikt?

Voordat de ombouw naar elektrisch begint, moet u eerst bepalen of uw huidige rolluiken geschikt zijn. Sommige rolluiken zijn namelijk niet geschikt vanwege hun constructie of grootte. Neem gerust contact met ons op. we denken graag mee voor de beste oplossingen. 

Zelf rolluiken ombouwen naar elektrisch

Voor het ombouwen van handmatige rolluiken naar elektrische rolluiken is technische vaardigheid en het juiste gereedschap een vereiste. Zo zult onder andere een boormachine, een schroevendraaier en een elektrische installatiekit nodig hebben. Als u niet zeker bent van uw technische vaardigheden, raden we u altijd aan om een professional in te huren voor deze klus.

Stappenplan zelf rolluiken ombouwen naar elektrisch

Als u er voor kiest om de ombouw zelf uit te voeren, helpen wij u natuurlijk graag op weg. Daarom volgt hier een algemeen stappenplan voor het ombouwen van handmatige naar elektrische rolluiken.

  1. Hijs het rolluik omlaag en verwijder de metalen kap. demonteer vervolgens de buis en haal de band of ketting eruit.
  2. Installeer de elektrische motor volgens de bijgeleverde instructies van uw installatiekit. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en type elektrische motor.
  3. Uw rolluik moet uiteraard ook voorzien worden van stroom. Maak hiervoor de elektrische aansluitingen volgens de bijgeleverde instructies.
  4. Test de elektrische rolluik om er zeker van te zijn dat hij goed werkt, bij twijfel is het verstandig hier eerst een specialist naar te laten kijken.
  5. Tot slot, bevestig de afstandsbediening of schakelaar en geniet van uw nieuwe elektrische rolluiken.

Houd er rekening mee dat het ombouwen van handmatige rolluiken naar elektrische rolluiken een technische taak is. Hierom is het ten zeerste aan te raden om een professional in te huren als u niet zeker bent van uw technische vaardigheden. Dit zal u helpen om te zorgen dat de ombouw veilig en juist wordt uitgevoerd, waardoor uw rolluiken jarenlang optimaal zullen functioneren. 

Meer lezen?

De Rolluikenschoonmaker
5.0
Gebaseerd op 509 recensies
js_loader
De Rolluikenschoonmaker
5.0
Gebaseerd op 509 recensies
js_loader
Chat openen
1
Stuur een berichtje!
Welkom bij de rolluiken schoonmaker!
Hallo 👋 Hoe kan ik je verder helpen?