zelf rolluiken schoonmaken

Heeft u last van vieze rolluiken en wilt u deze graag schoonmaken? De rolluikenschoonmaker geeft u een stappenplan met gouden tips om dit klusje ook zelf te kunnen doen!  Hier volgen de stappen voor het schoonmaken van rolluiken:

 

Let op! Het schoonmaken van rolluiken kan een uitdagende klus zijn, zeker wanneer deze op moeilijk bereikbare plekken geplaatst zijn.  

 

Stappenplan zelf rolluiken schoonmaken

 

Het makkelijkst en het snelste manier is dit om met 2 man te doen. Eén voor buiten om hem schoon te maken, en de andere zal binnen staan om de rolluik te bedienen.

 

Voordat we beginnen, sluit een tuinslang aan met daarop een handborstel of een sproeier.

Zorg ook dat je een harde handborstel hebt en een wonderspons.

 

STAP 1. ONDERKAP LOSHALEN

Schroef de onderkap los van de rolluik en haal de kap voorzichtig eraf.

De Rolluiken Schoonmaker - Rolluiken laten ombouwen tot Elektrisch of Smart?

 

STAP 2. Rolluik openzetten

Laat het rolluik helemaal open zetten door de 2e persoon die binnenstaat, het rolluik word van binnen naar buiten gedraaid. Nu ziet u dus de vieze lamellen die ook vanuit binnen te zien zijn

Elektrische Rolluiken

 

STAP 3. Los vuil verwijderen

Sproei of veeg met de waterborstel al het losse vuil van de binnenkant van het rolluik af. Zodra het losse vuil eraf is, kunt u met de harde borstel alle naden en kieren goed schoon-schrobben. Spoel daarna nogmaals het losse vuil eraf.

De Rolluikenschoonmaker - Rolluiken laten ombouwen door een specialist

 

STAP 4. Grondig schoonmaken

Ga vervolgens met je wonderspons over de lamellen tot het hardnekkige vuil eraf gaat. Let op: sommige plekken zul je meerdere keren overheen moeten vegen voordat het echt goed schoon is. Zijn alle zichtbare lamellen schoon? ga da door naar stap 5.

 

De Rolluikenschoonmaker - Rolluiken laten ombouwen door een specialist

 

STAP 5. Rolluik laten zakken & schoonmaken

Diegene die binnenstaat laat nu het rolluik langzaam zakken, zodat van buiten gezien de vieze lamellen weer zichtbaar zijn. Geef aan diegene die binnenstaat op tijd een stopteken, zodat u geen lamellen overslaat.  Herhaal vervolgens de stappen 2 tot 5 totdat het hele rolluik weer schoon is. 

 

 

STAP 6. Buitenkant schoonmaken

Maak vervolgens de buitenzijde van de rolluik schoon met de waterborstel en wonderspons. Laat diegene die binnenstaat het rolluik weer omhoog zetten totdat de laatste lamel van het vensterbank is. Maak nu met de harde borstel alle buitennaden goed schoon. Schrob alle viezigheid er goed uit! 

 

 

STAP 7.Spoelen!

Spoel nu alle viezigheid van de rolluik eraf dit kun je het beste doen met je je wasborstel vanuit de bovenkant . let op: zorg dat het water ook de binnenzijde van de lamellen goed raakt.  

 

Heb je alles goed gespoeld? laat dan diegene die binnenstaat de rolluik omhoog doen tot de helft.

 

 

STAP 8. Onderste lamellen

Ga nu de onderste 4 a 5 lamellen aan de binnenzijde schoonmaken(zie stap 2, 3 en 4). Let op: dit kan soms lastig zijn. omdat het rolluik te dicht op de raam of kozijn hangt. laat diegene die binnenstaat daarom controleren of het goed schoon is gemaakt.

 

ps: de onderste lamellen vanuit binnen te zien. die hebben we niet schoon kunnen maken op de rol, dit omdat je er niet bij kan als het rolluik helemaal opgerold is. 

 

Elektrische Rolluiken

 

STAP 9. Raam schoonmaken & Drogen

Laat de rolluik helemaal opgerold staan, zodat je het raam even kunt schoonmaken. Laat vervolgens het rolluik zakken tot net boven de vensterbank en laat het rolluik voor één uurtje drogen. 

 

U bent klaar!

In 9 stappen heeft u weer stralende rolluiken 🤩😁 Mocht u er niet uitkomen of wilt u het door onze professionele helden geholpen worden. Neem dan gerust contact met ons op 🙋‍♂️ Door regelmatig uw rolluiken schoon te maken, kunt u ervoor zorgen dat ze mooi blijven stralen en goed functioneren.  Liever deze klus door een specialist laten uitvoeren? De Rolluiken Schoonmaker helpt u graag verder!

Meer lezen?

De Rolluikenschoonmaker
5.0
Gebaseerd op 509 recensies
js_loader
De Rolluikenschoonmaker
5.0
Gebaseerd op 509 recensies
js_loader
Chat openen
1
Stuur een berichtje!
Welkom bij de rolluiken schoonmaker!
Hallo 👋 Hoe kan ik je verder helpen?